top of page
  • Writer's pictureKatrin Rohtla

Kuidas ma sattusin agiilsesse maailma?

Põnevad väljakutsed, pidev õppimine ja areng, keerukad probleemid ja nende lahendamine, inimsuhted, kommunikatsioon, ning juhtimiskvaliteet - need on kõik märksõnad, mis on mind paelunud varasemates töökohtades ja mis kümme aastat tagasi andsid mulle tõuke liikuda kommunikatsiooni sektorist IT sektorisse.






Miks siis IT valdkond ja agiilsus?


Tehnoloogia areneb meeletult kiiresti ja see on mõjutanud ka ettevõtete dünaamikat - sundides neid kohanema muutustega kiiremini ja kiirendama innovatsiooni, et püsida konkurentsis. Selles pidevalt muutuvas maailmas on agiilne lähenemine ja selle metoodilised lahendused olnud väga edukad. Pidev katsetamine, õppimine, muudatustega toimetulemine ning paindlikkus on olulised väärtused, mis kattuvad minu isiklike põhimõtetega. Võib-olla seetõttu tundsin ennast selles maailmas nagu kodus.


Mulle tundus toona ja arvan ka hetkel nii, et agiilne lähenemine aitab ettevõtetel olla edukam; säästa ressursse ja optimeerida protsesse; tulla kiiremini toodetega turule kui kunagi varem ning kaasata lõpptarbijaid; avatud ja aus suhtlemine tagab korras meskonnasuhted ja loob ettevõttes tervikuna parema kultuuri. Läbipaistvus protsessides ja meetrika, mis näitavad kitsaskohti ning parenduste edukust, see kõik annab võimaluse erinevatele osapooltele olla ühises infoväljas. Pidev tagasiside ja sellest õppimine on kaks suurt väärtust, mis tagavad edukuse igas eluvaldkonnas - nii isiklikus plaanis kui ka tiimis või ettevõttes tervikuna.


See valdkond on midagi, kuhu sügavamalt sukeldudes ei hakka kunagi igav ja leian alati midagi, mida juurde õppida ja kus edasi areneda. 


Praeguseks hetkeks võin oma kogemusest öelda, et kui tunned, et oled tegemas oma elus suuremat muudatust, siis tea, et KÕIK ON VÕIMALIK!  Tuleb ennast mugavustsoonist välja lükata ja olla avatud kõigele, mis sinuni tuleb ning sellest õppida.


Olen mitmeid kordi Women in Tech sarjas käinud rääkimas oma karjäärivahetusest naistele, kes soovivad midagi sarnast ette võtta, et neid innustada. See sära silmis ja motivatsioon, kui inimene soovib midagi uut õppida ja kogeda, on lihtsalt nii äge!

2 views
bottom of page